Suplimente alimentare biologic active – Partea 2

Mai multe despre ce sunt suplimentele alimentare biologic active (BAFS).

BAFS sunt alcătuite din ingrediente organice naturale. Acestea sunt clasificate în Statele Unite ca suplimente nutritive, suplimente organice, suplimente alimentare naturale, suplimente alimentare organice etc. Sunt considerate „active biologic”, deoarece au fost produse prin procese „la rece”. Nu a fost folosită căldură sau substanțe chimice în producție care să degradeze sau să distrugă valoarea nutritivă a suplimentului. Este discutabil dacă cele realizate cu procese „fierbinte” (ca la fierbere) pot fi considerate cu adevărat suplimente alimentare „Active din punct de vedere biologic”, deoarece caracterul biologic al produsului poate fi degradat sau modificat de căldură.

Sunt derivate din plante suplimente alimentare naturale care cresc în anumite zone geografice unde au fost folosite de sute sau poate chiar de mii de ani. Unele dintre aceste plante au fost folosite de oamenii de rând ca parte a dietei sau culturii locale; dar majoritatea au fost provincia „șamanilor” sau „medicaților” pentru prevenirea bolilor, vindecarea unei varietăți de probleme corporale sau îmbunătățirea anumitor activități fizice.

BAFS sunt noi în Statele Unite doar în nume. Ele sunt, de asemenea, cunoscute sub alte denumiri, cum ar fi suplimente alimentare biologic active (BADS) sau suplimente biologic active (BAS), printre o serie de alte nume (și acronime) descriptive similare. Cu toate acestea, acești termeni sau termeni înrudiți pot fi noi pentru unii utilizatori ai acestor produse din SUA, unde sunt cunoscuți mai frecvent ca produse „ecologice”.

Utilizări ale suplimentelor alimentare biologic active (BAFS)

Astăzi, ele sunt folosite de oameni pentru a compensa sau preveni unele dintre problemele întâlnite ca urmare a dependenței noastre de produsele alimentare fabricate sau produse în masă – care sunt produse comercial, îmbunătățite cu hormoni sau produse pentru depozitare pe termen lung. Astfel, este posibil ca unele dintre aceste produse să fi căpătat aspectul și utilizarea ca înlocuitor „medicinal”.

Este greșit să luăm în considerare BAFS în această privință. Ele ar trebui să fie folosite pentru ceea ce sunt: ca suplimente pentru o dietă sănătoasă, nu ca un înlocuitor sau ca un remediu medical pentru toate problemele umane.

Aceste suplimente pot fi extrem de utile în menținerea unui organism sănătos. Dacă sunt utilizate conform intenției, ele vor oferi într-adevăr ceea ce au fost concepute – restabilirea și continuarea sănătății optime.

Utilizări medicinale ale suplimentelor alimentare biologic active (BAFS)

Vă rugăm să rețineți că, atunci când luați aceste produse, nu trebuie să ignorați vizitele regulate la medic și nici să înlocuiți orbește orice terapie de tratament recomandată care vi se poate prescrie.

Mai degrabă, ele pot fi utilizate pentru întreținerea preventivă a bolilor și a unora dintre acele lucruri care altfel vă pot deranja din cauza vârstei sau a circumstanțelor. Cu siguranță NU este recomandat să cedeți asigurărilor de la amatori sau de la persoane „medicale” neprofesioniste că BAFS sau alte suplimente vor înlocui complet o recomandare medicală sau chiar o operație necesară. Înainte de a utiliza orice supliment nutritiv, ar fi înțelept să consultați un medic pentru a determina dacă predispozițiile medicale pe care le aveți sau alte medicamente pe care le luați ar face să fie neînțelept să îl luați.

În timpul recuperării, anumite suplimente pot fi utilizate ca mijloc suplimentar de terapie. Fiind naturale și organice, nu ar trebui să vă facă rău. Din nou, ar trebui să consultați medicul dumneavoastră înainte de a vă decide să le încercați.

La ce vă puteți aștepta când luați suplimente alimentare biologic active (BAFS)?

Corpul dumneavoastră poate suferi o corecție biologică atunci când începeți cu ele. Acestea sunt produse puternice ale căror efecte pot fi resimțite, de obicei, de cineva nou la suplimentele organice. Dacă ați luat deja alte produse naturale, probabil că nu veți vedea o reacție atât de mare, dacă este deloc.

Este recomandat să începeți încet. În 2-3 zile, ar trebui să puteți crește până la doza recomandată. Această recomandare se bazează pe experiența mea de a începe cu suplimente complet naturale. Părea că ei (sau corpul meu) aveau nevoie de timp pentru a se adapta.

Încearcă să-ți amintești că, la un moment dat, poate ai avut o schimbare bruscă în stilul tău de mâncare – cum ar fi atunci când ai fost într-o călătorie de afaceri, o călătorie turistică sau ai fost trimis într-o zonă de război? Chiar și cu mâncarea de cea mai bună calitate disponibilă, în prima zi sau cam așa ceva, s-ar putea să fi întâlnit unele senzații de disconfort fizic care s-au dispărut după câteva zile.

Simptome subtile similare pot fi observate la începutul utilizării suplimentelor biologic active. Nu este necesar să fii alarmat pentru că nu este o deteriorare a stării tale. Este doar reorganizarea organismului tău – și asta la un nivel mai bun de nutriție.